Weduwe van Kobe Bryant dient klacht in tegen politie
De weduwe speechte op de plechtigheid “Celebration of Life for Kobe and Gianna Bryant” Foto: AFP

Vanessa Bryant, de weduwe van de verongelukte NBA-vedette Kobe Bryant, is een juridische procedure begonnen tegen het Los Angeles County Sheriff’s Departement. Ze klaagt aan dat agenten op de site van de helikoptercrash foto’s hebben genomen en die daarna hebben verspreid.

Vanessa Bryant viseert in de klacht acht agenten die op 26 januari ter plaatse waren gekomen na de crash van de helikopter waarin naast Kobe Bryant ook zijn dochter Gianna en zeven anderen het leven lieten.

‘Niet minder dan acht agenten die ter plaatse waren, namen met hun telefoon foto’s van de kinderen, van de ouders, van de coaches. Zoals het bureau van de sheriff later toegaf, hadden ze niet het recht om dit te doen. Ze deden dat voor zichzelf’, staat in de klacht te lezen.

Vanessa Bryant eist van de agenten een morele schadevergoeding.

Helikopterbedrijf

Eerder stapten de families van de vier passagiers die omkwamen in de helikoptercrash al naar de rechter. Ze openden een juridische procedure tegen het helikopterbedrijf.

De families die een klacht indienden bij het Hooggerechtshof in Los Angeles zijn die van basketbalcoach John Altobelli, zijn vrouw Keri en hun dertienjarige dochter Alyssa, en die van Christina Mauser, adjunct-coach van het team waarvoor Alyssa Altobelli en Gianna Bryant, de eveneens omgekomen dochter van Kobe Bryant, speelden.

Allemaal dagen ze Island Express Helicopters en Island Express Holding voor de rechter wegens onvrijwillige doodslag. Zij voeren aan dat het bedrijf onvoorzichtig is geweest bij het beheer, onderhoud en managen van de helikopter. Eerder startte ook Vanessa Bryant, de weduwe van NBA-legende Kobe Bryant, een soortgelijke procedure.

In totaal stierven bij de crash op 26 januari in de heuvels van Los Angeles negen mensen. Een eerste onderzoek wees uit dat het slechte weer mogelijk het ongeluk heeft veroorzaakt.

Weduwe van Kobe Bryant dient klacht in tegen politie
(Dit is niet een van de geviseerde foto’s) Foto: ap