Griekenland heropent archeologische sites nog deze maand
Uitzicht op de Akropolis in Athene. Foto: AFP

De Akropolis in Athene is vanaf 18 mei opnieuw toegankelijk voor het publiek. Die dag gaan de deuren van alle archeologische sites weer open, zo maakte de Griekse regering bekend.

De Griekse regering wil het toerisme na de coronacrisis zo snel mogelijk weer doen heropleven, en maakte eerder al bekend dat toeristen er vanaf 1 juli weer welkom zijn.

Archeologische sites krijgen voldoende tijd om te proefdraaien wat betreft social distancing en andere maatregelen, want op 18 mei mogen ze opnieuw openen, kondigde minister van Cultuur Lina Mendoni aan. Musea volgen op 15 juni, voorstellingen in openlucht mogen weer vanaf half juli.

Er zal wel een limiet worden gesteld op het aantal mensen dat de sites en musea op hetzelfde moment mag betreden.

Sinds maandag is Griekenland gradueel begonnen met het versoepelen van de lockdownmaatregelen. Zo mogen kappers en kleine handelszaken opnieuw volk ontvangen. Vanaf 1 juni mogen ook de cafés, bars, tavernes en zomerbioscopen weer open.

Griekenland is met zijn bevolking van 10,7 miljoen mensen minder hard geraakt door het nieuwe coronavirus dan vele andere Europese landen. Er werden tot dusver 2.633 besmettingen vastgesteld en er vielen 147 doden.