Paus schenkt fondsen aan transgendergemeenschap
Foto: Photo News

Paus Franciscus heeft geld geschonken aan een transgendergemeenschap nabij Rome, waarvan veel leden sekswerker zijn. De gemeenschap zou hard getroffen zijn door de coronapandemie en veel leden ervan konden geen uitkering aanvragen.

Nadat ze hun plaatselijke parochie hadden benaderd voor essentiële zaken, vroegen de transgendergemeenschap ook paus Franciscus om hulp. De paus gaf vorige week groen licht om geld naar de gemeenschap te sturen.

De plaatselijke priester, pater Andrew Conocchia, vertelde aan het Italiaanse nieuwsagentschap Adnkronos dat ‘dit niet alleen een gezondheidsnoodsituatie is, maar ook een sociale noodsituatie. We behandelen deze mensen alsof ze onzichtbaar zijn. Als het coronavirus nooit had plaatsgevonden, had ik ze misschien nooit persoonlijk ontmoet, hadden ze misschien nooit om hulp in een kerk gevraagd en hadden we misschien niet de kans gehad om te praten, elkaar te kennen en te delen.’

Het gebaar staat in contrast met het standpunt van paus-emeritus Benedictus XVI over de holebigemeenschap. In zijn meest recente biografie distantieert de vorige paus zich bijvoorbeeld expliciet van het homohuwelijk. Toch is het ook voor paus Franciscus opvallend dat hij zo expliciet de transgendergemeenschap helpt. Onder hem verwierp het Vaticaan vorig jaar nog het idee dat mensen het recht hebben om van geslacht te veranderen. Ook heeft hij homoseksualiteit in het verleden een modetrend genoemd.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig