Voorlopige rijbewijzen verlengd tot einde jaar, rijexamens starten weer vanaf 18 mei
Foto: Christophe Van Couteren

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) heeft beslist uitstel te verlenen tot 31 december voor de voorlopige rijbewijzen. Dat meldt GOCA, de groepering van Vlaamse erkende ondernemingen voor autokeuring en rijbewijs.

De rijexamens starten vanaf 18 en 25 mei 2020 weer gefaseerd op, nadat ze door de coronacrisis sinds 16 maart opgeschort waren. ‘Dit impliceert dat we een inhaalbeweging moeten maken en dat we nieuwe afspraken moeten boeken’, meldt GOCA. ‘Omdat we in een aantal gevallen rekening moeten houden met wettelijk voorziene termijnen waarin een opleiding moet worden gevolgd of een examen moet worden afgelegd, heeft Vlaams minister Peeters beslist om uitstel te verlenen tot 31 december 2020.’ Kandidaten hebben dus voldoende tijd om nieuwe afspraken in te plannen dit jaar.

Om zowel voor medewerkers als klanten de veiligheid te garanderen, wordt wel een aantal bijzondere coronamaatregelen genomen. Zo wordt er onder andere uitdrukkelijk gevraagd om enkel met de begeleider of instructeur naar het examen te komen, is het verplicht om een mondmasker te dragen, met de bankkaart te betalen en de maatregelen voor social distancing en handhygiëne strikt te respecteren.