De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg slaat de handen in elkaar met de Deense ngo Human Act in de strijd tegen covid-19. Ze zetten samen een campagne op voor het VN-kinderrechtenfonds Unicef, om kinderen te beschermen in de nasleep van de pandemie.

Thunberg doneert 100.000 dollar prijzengeld, dat ze onlangs kreeg omdat ze de Human Act Award won van de gelijknamige ngo. ‘Net als de klimaatcrisis is de coronaviruspandemie een kinderrechtencrisis’, vindt Thunberg. ‘Het zal alle kinderen nu en op de lange termijn treffen, maar kwetsbare groepen zullen het meest worden getroffen.’ Human Act doneert zelf ook nog eens 100.000 dollar aan dezelfde campagne.

Die 200.000 dollar gaat rechtstreeks naar de noodprogramma’s van Unicef om covid-19 te bestrijden, onder meer door het verstrekken van zeep, maskers, handschoenen, hygiënekits, beschermende uitrusting, levensreddende informatie en andere ondersteuning voor gezondheidszorgsystemen.

Het doel van Unicef is om de verspreiding van het virus af te remmen en de impact ervan op kinderen te verminderen. Ze willen er ook voor zorgen dat de essentiële diensten, zoals onderwijs en gezondheidszorg, voor kinderen blijven bestaan.

Meer info over de campagne vindt u hier.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig