Bouchez dan toch bereid om te praten vanaf juni
Foto: BELGAIMAGE

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez wil toch regeringsonderhandelingen starten in juni, tenminste als de coronacrisis dan onder controle is. Dat heeft hij gezegd op Bel-RTL. Eerder had Bouchez aangegeven dat hij geen formatiegesprekken wou voor september.

Bij verschillende partijen valt te horen dat ‘er wat begint te borrelen’ in de formatie. De minderheidsregering van Sophie Wilmès (MR) kreeg het vertrouwen tot september, maar de volmachten gelden maar tot juni.

Verschillende partijen hebben laten verstaan dat ze een verlenging van de volmachten van de ­regering-Wilmès niet zien zitten. De zoektocht naar het alternatief trekt zich op gang, al is van echte regeringsonderhandelingen voorlopig geen sprake.

MR-voorzitter Bouchez stond tot nu toe op de rem voor nieuwe gesprekken. Hij zei eerder nog dat hij tot september geen nieuwe regeringsonderhandelingen wil, ‘omdat de aanpak van de coronacrisis primeert’. Maar nu houdt Bouchez de deur ook niet langer dicht. ‘We kunnen in juni onderhandelingen beginnen als de gezondheidssituatie gestabiliseerd is’, klonk het donderdag op Bel-RTL.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in