Mondmaskers tot eind augustus verplicht in vliegtuigen Brussels Airlines
De verplichting van Lufthansa geldt ook voor Brussels Airlines. Foto: BELGA

Lufthansa gaat het dragen van een mondmasker verplichten aan boord van alle vliegtuigen van de groep. De maatregel van de Duitse luchtvaartgroep geldt ook voor Brussels Airlines. De verplichting gaat komende maandag in en zal al zeker tot en met eind augustus moeten worden opgevolgd.

De verschillende maatschappijen van de Lufthansa-groep (Lufthansa, Swiss, Austrian Airlines, Eurowings) vragen alle reizigers vanaf 4 mei om de neus en mond te bedekken aan boord van het toestel. En dat al zeker tot eind augustus.

Brussels Airlines zal ten vroegste pas op 1 juni opnieuw vliegen, maar eens de reguliere vluchten opnieuw worden opgestart, worden passagiers verplicht om een mondmasker te dragen. Woordvoerder Kim Daenen bevestigt aan Belga dat de regel van Lufthansa ook geldt voor de Belgische dochtermaatschappij.

De passagiers worden verzocht zelf een masker te voorzien. Een mondmasker uit herbruikbare stof is aangeraden, maar maskers voor eenmalig gebruik of sjaals zijn ook toegelaten. Lufthansa raadt het gebruik ook aan in de luchthavens, omdat de minimale afstand daar niet altijd verzekerd kan zijn.

Volgens Lufthansa zorgen de maatregelen voor een extra bescherming voor passagiers, omdat het in de vliegtuigen niet altijd mogelijk is om de veilige afstand van anderhalve meter te respecteren.

De huidige regel waarbij de stoel naast een passagier vrijgelaten worden, zal niet meer gelden omdat een mond- en neusbescherming voldoende bescherming biedt, klinkt het nog. Maar door de huidige lage bezettingsgraad aan boord van de toestellen, zullen zitjes wel zo veel als mogelijk gespreid worden.

Het cabinepersoneel dat rechtstreeks in contact komt met reizigers, zal ook een masker moeten dragen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in