Inschrijvingen ‘De Mol’ al afgesloten
‘We moeten onszelf een limiet opleggen’, zei presentator Gilles De Coster. Foto: Vier

‘We gaan ervan uit dat er een nieuw seizoen komt van "De mol" ’, zei presentator Gilles De Coster na de finale van het populaire programma 'De mol' op zondagavond. Maar wie zich nu nog wil inschrijven voor volgend seizoen, is eraan voor de moeite.

Meteen na afloop van het programma lanceerden Vier en productiehuis Woestijnvis een oproep voor nieuwe kandidaten, maar het aantal werd beperkt tot maximaal 5.000 inschrijvingen. ‘Voor het voorbije seizoen waren er meer dan 14.000 aanmeldingen. Maar als we ­iedere kandidaat goed willen blijven screenen, dan moeten we onszelf een limiet opleggen’, zei De Coster daarover.

Enkele uren na het einde van het programma was de limiet al bereikt. Van de 5.000 mogen uiteindelijk 200 mensen op gesprek, en daaruit worden 10 kandidaten gekozen.

Het is nog niet helemaal zeker of de opnames van het programma, die normaal in de herfst plaatsvinden, zullen kunnen doorgaan. ‘Dat zal de komende maanden moeten blijken uit de powerpoints van de Nationale Veiligheidsraad’, lachte De Coster.