Branson zoekt koper voor Virgin Atlantic
Foto: AFP

De luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic is door oprichter en hoofdaandeelhouder Richard Branson te koop gezet, schrijft The Telegraph.

Volgens de krant werd de aanvraag voor 570 miljoen euro financiële steun door de Britse regering afgewezen, maar een woordvoerster van Virgin Atlantic zegt dat er nog steeds wordt gepraat.

Er zouden ongeveer 50 potentiële investeerders hebben geïnformeerd naar de overnamevoorwaarden, die teruggebracht zullen worden tot een handvol bieders.

Volgens The Telegraph wil Branson tegen eind mei een koper vinden, maar een woordvoerster van de luchtvaartmaatschappij ontkende tegenover Reuters het bestaan van zulke deadline. Ze zei dat er nog altijd ‘constructieve’ gesprekken plaatsvinden met de Britse regering over een reddingspakket, en dat terwijl ook gekeken wordt naar financiering door de privésector. ‘We onderzoeken alle beschikbare opties om bijkomende externe financiering te krijgen’, klonk het.

Maandag zei Branson in een blogpost nog dat staatssteun nodig zou zijn voor het bedrijf om de zware impact van de coronacrisis te kunnen overleven. Hij schreef ook alles te zullen doen om het bedrijf operationeel te houden.

De Brit is sinds 1984 eigenaar van de maatschappij, die vooral langeafstandsvluchten naar Noord- en Midden-Amerika, Afrika, Azië en Australië organiseert. Er werken ruim 8.500 mensen bij het bedrijf.

Updates coronacrisis : liveblog - cijfers - inzicht - vragen - tips

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in