De wijze waarop de Nationale Veiligheidsraad vrijdagavond haar veelbesproken exitstrategie voorstelde, is voer voor discussie op sociale media. Volgens heel wat mensen lieten zowel de communicatie van premier Sophie Wilmés als de begeleidende powerpointpresentatie te wensen over. ‘Nooit eerder gezien amateurisme’, klinkt het.

De Nationale Veiligheidsraad stelde vrijdag om 22 uur de exitstrategie voor. Een duidelijk en helder plan om de maatregelen in ons land te versoepelen, stap voor stap en in verschillende fases. In werkelijkheid werd de uiteenzetting van dat plan, een lange, houterige briefing. Een presentatie met erg veel details en kleine lettertjes. ‘Weinig motiverend’, klinkt het. Net nu dat zo belangrijk is. Niet enkel de inhoud van dat plan, maar ook de manier waarop het gecommuniceerd werd, is nu dus voer voor discussie op sociale media. Vooral de begeleidende powerpointpresentatie is kop van Jut, die moest veel duidelijken maar zorgde uiteindelijk voor nog meer verwarring.

‘Met digitaal en telewerken moeten we met zijn allen een toekomstsprong maken, maar de overheidscommunicatie wil precies niet mee’, klinkt het veelal op Twitter. Of ook: ‘Het coronavirus heeft deze presentatie niet overleefd.’ En: ‘Ik begrijp dat Geert Hoste gestopt is, doe eens beter dan deze persconferentie’, aldus Kamerlid Hendrik Vuye (Vuye&Wouters).