Trump sluit tijdelijk grenzen voor migranten
Foto: Photo News

De Amerikaanse president Donald Trump sluit tijdelijk de grenzen voor migranten. Dat heeft hij maandagavond via Twitter laten weten.

Trump tekent op korte termijn een decreet, een zogenoemd ‘executive order’ die er voor zal zorgen dat migranten tijdelijk de Verenigde Staten niet binnen kunnen.

‘In het kader van de aanval van een onzichtbare vijand en de noodzaak om de banen te beschermen van onze geweldige Amerikaanse burgers, teken ik een decreet om tijdelijk immigratie in de Verenigde Staten op te schorten’, zei Trump. Op persconferenties en sociale media gebruikte hij al eerder de term ‘onzichtbare vijand’ om naar het coronavirus te verwijzen. De president heeft nog geen details van het besluit bekendgemaakt.

Trump had eerder al het grensverkeer met buurlanden Mexico en Canada aan banden gelegd. Die maatregel was genomen om de gezondheid van de mensen in de drie landen beschermen én om illegale immigratie te ontmoedigen. Daarnaast geldt voor reizigers uit veel landen momenteel al een inreisverbod in de VS.

 

Updates coronacrisis : liveblog - cijfers - inzicht - vragen - tips