Het doek valt over Lokeren, gesprekken over samengaan met Hamme

Sporting Lokeren is failliet . De Oost-Vlamingen leggen zich neer bij het besluit van de ondernemingsrechtbank in Dendermonde die het faillissement uitsprak. Een groep investeerders staat klaar om voor Sporting Lokeren een oplossing te bieden door een mogelijk samengaan met Hamme.

Sporting Lokeren slaagde er niet in om tijdig in om de noodzakelijke investeerders aan te trekken. Voorzitter Louis de Vries geeft toe dat hierdoor de ‘continuïteit van de club niet langer verzekerd kan worden’ en er werd dus niet in beroep gaan tegen de beslissing van de rechter vandaag.

‘Tot mijn enorme spijt en groot verdriet moet ik u melden dat, ondanks alle inspanningen, wij er niet in geslaagd zijn tijdig de nodige investeerders aan te trekken om de deadlines voor het beroep bij het BAS te halen’, zegt de voorzitter in een bericht dat hij verstuurde naar de fans van Sporting Lokeren.

‘Na grondige evaluatie hebben wij moeten besluiten dat onze advocaat zich zal neerleggen bij de beslissing over de zaak die heden voor de handelsrechtbank wordt ingeleid. Mijn excuses dat ik momenteel de kracht niet heb om persoonlijker te contacteren en oprechte dank voor alle inzet, steun en toewijding.’

Het doek valt over Lokeren, gesprekken over samengaan met Hamme
Sporting Lokeren-voorzitter Louis de Vries Foto: Photo News

Stroomversnelling in fusieplannen met VW Hamme?

Een groep investeerders staat intussen klaar om voor het failliet verklaarde Sporting Lokeren een volwaardige oplossing te bieden door een mogelijk samengaan met Vigor Wuitens Hamme, degradant in 2e Amateurklasse. Dat meldt hun woordvoerder Herman Van de Putte. Het zou gaan om vier gemotiveerde ondernemers, de groep rond oud-ondervoorzitter Willy Carpentier, die Sporting Lokeren een warm hart toedragen. Met hun financiële slagkracht staan ze klaar om stamnummer 282 een doorstart te geven in een veel lagere reeks als Vigor Wuitens Lokeren.

Het persbericht van de groep Carpentier stelt:

“Het jeugdbestuur van KSC Lokeren is officieel geïnformeerd dat een groep van vier gemotiveerde ondernemers met een KSC Lokeren hart en financiële slagkracht klaar staat om een nieuw voetbalverhaal in de Durmestreek uit te bouwen. Hun project moet een oplossing bieden voor de vele supporters, sponsors, jeugdspelers en stakeholders: zij vormden de voorbije 50 jaar steeds de basis van het succesverhaal dat op Daknam werd geschreven, vooral op nationaal, maar zelfs op internationaal vlak.

De club VW Hamme werd, niet alleen door het jeugdbestuur, maar ook door de nieuwe groep als ideale partner aanzien omwille van hun gezonde financiële toestand, hun langdurig en succesrijk bestaan als amateurclub in de nationale afdelingen en een sterke jeugdwerking.

Dit weekend zijn de gesprekken tussen de nieuwe Lokerse investeerders rond de heer Willy Carpentier en het bestuur van VW Hamme, op positieve wijze verdergezet. Het overleg resulteerde in een intentieverklaring, met inbegrip van storting van de noodzakelijke borgsommen om financieel comfort te kunnen geven aan de club VW Hamme inzake toekomstige budgetten. Volgens de intentieverklaring zou het bestuur evenwichtig worden opgebouwd uit 8 bestuurders, namelijk 4 bestuurders van elke partner.

Van bij de start zal de nieuwe club “KSC Vigor Wuitens Lokeren”optimaal gebruik maken van de accommodatie zoals die aanwezig is in Lokeren en in Hamme. Het project heeft trouwens ook de zegen van de Lokerse burgemeester. In de loop van de volgende dagen moet dit alles nog bekrachtigd worden door het huidige bestuur van VW Hamme.”

 De nieuwe fusieclub zou spelen onder het stamnummer van Hamme en dus volgend seizoen uitkomen in 3e Amateurklasse.

Uiteraard moeten de partijen eerst een akkoord bereiken. Binnen het kamp van VW Hamme is immers niet iedereen opgezet met een mogelijke fusie met Sporting Lokeren. Kan wit-zwart-geel niet samenwerken met een andere ploeg, dan verdwijnt de club. Een andere optie is dat er een nieuwe opstart komt, zij het in vierde provinciale Oost-Vlaanderen.

 

 

 

Het doek valt over Lokeren, gesprekken over samengaan met Hamme
Foto: Ivan Elegeert