Coronacrisis drukt jobmobiliteit naar laagste niveau ooit

De jobmobiliteit op de Belgische arbeidsmarkt was nog nooit zo laag. Veertig procent van de werknemers geeft in volle coronacrisis aan niet open te staan om een nieuwe jobkans te grijpen, mocht die zich aandienen. Dat meldt Acerta.

Werknemers klampen zich in deze onzekere tijden vast aan de job die ze hebben. Bijna een op de vijf werknemers vreest er zelfs voor om zijn of haar baan te verliezen. Dat blijkt uit de elfde Talent Pulse barometer van hr-dienstengroep Acerta.

Het jaarlijkse onderzoek over de jobmobiliteit op de arbeidsmarkt viel dit jaar in volle coronalockdown. Dat straalt af op de resultaten. Meer werknemers zijn niet (langer) geïnteresseerd in nieuwe jobaanbiedingen. Veertig procent van de respondenten geeft aan dat ze geen nieuwe job overwegen. Vorig jaar was dat nog 26 procent, in 2015 ging het maar om 10 procent.

‘We zijn op onze arbeidsmarkt geëvolueerd van jobmobiliteit, die vijf jaar geleden nog erg sterk aanwezig was, naar een jobimmobiliteit. De coronacrisis heeft die tendens een extra duwtje in de rug gegeven. Dat wil wel niet zeggen dat medewerkers niet bereid zijn om nieuwe rollen of taken uit te oefenen binnen dezelfde organisatie’, aldus Nele Ronsmans, senior consultant.

Minder passief-geïnteresseerden

Vorig jaar hield 62 procent van de werknemers jobopportuniteiten in de gaten - ook al was hij/zij niet actief op zoek - in 2020 is dat percentage ‘passief-geïnteresseerden’ gezakt naar 50 procent. Slechts 10 procent zegt actief op zoek te zijn naar een andere job. In 2019 was dat 12 procent, toen al een historisch laag percentage.

Volgens de barometer heeft 65 procent van de werknemers de voorbije zes maanden geen enkele keer op een vacature gereageerd. Dat is 12 procent meer dan een jaar eerder, toen 58 procent alle vacatures aan zich liet voorbijgaan.

Achttien procent van de 1.020 bevraagde werknemers vreest bovendien zijn of haar job te verliezen door de coronacrisis. Omdat de contacten tussen werknemers en leidinggevenden nu veelal digitaal verlopen, geeft slechts 28 procent van de respondenten aan in gesprek te zijn gegaan met zijn leidinggevende over wat er na de crisis zal volgen.

Meer vacatures in landbouw, minder in gezondheidssector
Grote uitzondering is de sector van de landbouw en de groente- en fruitteelt, waar het aantal vacatures een grote stijging kent. Landbouwers doen een beroep op de VDAB, nu hun traditionele seizoensarbeiders door de coronamaatregelen niet meer het land in kunnen. Speciaal voor de sector werd de website www.helpdeoogst.be in het leven geroepen, waar vacatures op geplaatst kunnen worden.

Nog uit de cijfers blijkt dat een grote stijging van de vacatures in de gezondheidssector voorlopig uitblijft. Dat valt deels te verklaren doordat veel zorgtaken worden afgebouwd, aangezien alle focus naar de coronacrisis gaat. Over 12 maanden heen is er een stijging van het aantal vacatures in de gezondheidszorg van 16 procent.