Auto’s mogen vanaf dinsdag het Woluwepark niet meer in
Foto: BELGAIMAGE

Het Woluwepark in Sint-Pieters-Woluwe is vanaf dinsdag 21 april volledig autovrij en voorbehouden voor voetgangers en fietsers. Op die manier krijgen de zwakke weggebruikers zoveel mogelijk plaats om de sociale afstand te respecteren. Dat maakte Benoît Cerexhe, burgemeester van Sint-Pieters-Woluwe, zondagavond bekend.

De vraag van verschillende gebruikers van het Woluwepark klonk de afgelopen dagen steeds luider om meer plaats te voorzien voor het respecteren van de coronamaatregelen en voldoende afstand te kunnen houden. In samenspraak met de gemeente Oudergem en Leefmilieu Brussel besliste de gemeente Sint-Pieters-Woluwe daarom dat al het autoverkeer verboden is in het park. Zo krijgen de voetgangers en fietsers zoveel mogelijk ruimte.

Concreet kunnen gemotoriseerde voertuigen vanaf dinsdag op het grondgebied van Sint-Pieters-Woluwe geen gebruik meer maken van de Franciskanenlaan en de Xavier Henrardlaan om het park te betreden en op het grondgebied van Oudergem wordt de Park van Woluwelaan afgesloten voor het verkeer. Alleen de hulpdiensten mogen hier nog gebruik van maken.

De gewijzigde situatie zal na verloop van tijd ook geëvalueerd worden. Afgelopen week riep het Brussels gewest nog op om in de verschillende Brusselse gemeenten meer autoluwe zones in te stellen tijdens de coronacrisis.