Eric Lambert, broer van Raoul en clubicoon van AA Gent, sterft op 84-jarige leeftijd
Eric Lambert op een archieffoto uit 2008. Foto: gia

Eric Lambert heeft donderdag het leven gelaten op 84-jarige leeftijd. Dat bracht Het Laatste Nieuws vrijdag naar buiten. Lambert was jarenlang de vaste aanvalsleider van La Gantoise, de voorloper van AA Gent. Zijn jongere broer Raoul Lambert schopte het later ook tot steraanvaller bij Club Brugge en de Rode Duivels.

Lambert begon zijn carrière in zijn geboortedorp, bij SK Steenbrugge. Gent plukte hem op twintigjarige leeftijd weg en in de Arteveldestad was hij elf seizoenen lang één van de sterspelers. Nadien volgden nog passages bij SV Waregem en White Star Lauwe. Lambert zou uiteindelijk tot op 48-jarige leeftijd in de lagere divisies spelen.

In 1964 wonnen Gent en Lambert de Beker van België door in de finale Diest met 4-2 te kloppen. De aanvaller was daarin de grote gangmaker bij de Buffalo’s met drie doelpunten. Hij is de enige Belg die driemaal scoorde in een bekerfinale. De Peruviaan Andrés Mendoza (Club Brugge) lukte in 2002 ook een hattrick in de finale tegen Moeskroen.

In 2011 schitterde Lambert een laatste keer in het VRT-programma Extra Time. Tijdens de rubriek ‘Espinosa’ wist hij in 18,4 seconden vijf opeenvolgende ballen tegen de deklat te trappen.