Een 99-jarige Britse oorlogsveteraan heeft al meer dan zes miljoen pond (6,5 miljoen euro) ingezameld voor de zorgsector in zijn land. De gepensioneerde kapitein Tom Moore is slecht ter been, maar dat houdt hem niet tegen. Zijn oorspronkelijk doel was honderd toertjes van 25 meter, maar door het succes van zijn inzamelactie blijft hij stappen.

Tom Moore wil geld inzamelen voor de zorgsector in zijn land, omdat hij uitstekende zorgverlening kreeg toen hij voor kanker werd behandeld en toen hij in het ziekenhuis lag met een gebroken heup. De voormalige kapitein van het Britse leger wilde 1.000 pond (1.146 euro) inzamelen door honderd keer de lengte van zijn buitenkoer te wandelen. Dat doel bereikte hij in een mum van tijd. Meer dan 170.000 mensen van over heel de wereld schonken geld aan de kranige bejaarde.

Moore heeft zijn doel al bereikt, maar belooft verder te gaan, zelfs tot na zijn honderdste verjaardag later deze maand. ‘We moeten allemaal doorgaan en blijven geloven dat alles beter zal worden. We hebben in het verleden al problemen gehad en we hebben ze overwonnen. En dat zullen we nu ook weer doen.’