Warren schaart zich achter Biden
Foto: REUTERS

Elizabeth Warren gaat de Democratische politicus Joe Biden steunen in de strijd om het Witte Huis. Dat heeft ze dinsdag aangekondigd.

Elizabeth Warren heeft via twitter bekendgemaakt dat ze zich achter de democratische presidentskandidaat Joe Biden zal scharen.

Warren was begin maart uit de strijd om de Democratische nominatie voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen gestapt. Ze stond in oktober nog even bovenaan de peilingen voor de Democratische voorverkiezingen, maar na een teleurstellende Super Tuesday bleek eigenlijk vrijwel meteen dat Warren een streep onder de race kon trekken. Vooral het feit dat ze in haar thuisstaat Massachusetts pas derde eindigde, was een zwaar symbolisch verlies.

Op Twitter schrijft ze dat het tijdens deze crisis het belangrijker dan ooit is dat de volgende president het vertrouwen van de Amerikanen in een goede, effectieve regering herstelt. ‘Na Donald Trump [...] zullen we ons land moeten heropbouwen en veranderen,’ klinkt het in het filmpje.

 

 

Enige overblijvende democratische presidentskandidaat

De voormalige democratische presidentskandidaat Bernie Sanders en ex-president Barack Obama schaarden zich eerder al achter Biden. In de video waarin de voormalige president zijn steun uitsprak voor Biden, haalde hij ook fel uit naar huidig president Donald Trump.

Biden, die vicepresident was onder Barack Obama, is de enige nog overblijvende presidentskandidaat bij de Democraten. Hij moet in augustus wel nog officieel aangeduid worden op de nationale conventie van de partij.

 

Of het voor Biden daarna een rechte lijn naar het Witte Huis is, is uiteraard nog niet zeker. Recent meldde persbureau Reuters dat zijn voormalige assistente Tara Reade Biden beschuldigt van aanranding. De nu 56-jarige Reade stapte vorige week naar de politie. Hoewel de feiten intussen verjaard zouden zijn, kan het Biden uiteraard nog wel parten spelen.