Chris Froome na Zwift-race waarin ploegmakker Dennis uitpakt: “Ik ben zo goed als de oude”
Foto: Photo News

Chris Froome traint weer net zo intensief als vorig jaar voor zijn vreselijke valpartij tijdens een training op het parcours van de tijdrit van de Dauphiné. “Het gaat heel goed”, zei Froome zondag, nadat hij met zijn team Ineos had deelgenomen aan een virtuele wedstrijd. “Ik ben zo goed als de oude. Ik doe nog wel speciale oefeningen voor de rechterkant van mijn lichaam. Maar ik kan mezelf weer helemaal belasten tijdens trainingen.”

Froome brak bij zijn val een dijbeen, elleboog en meerdere ribben. De Brit lag weken in een ziekenhuis. De viervoudige winnaar van de Tour de France bereidt zich nu voor op de hervatting van het wielerseizoen, dat stilligt na de uitbraak van het coronavirus. Ook voor hem is het afwachten of de Ronde van Frankrijk dit jaar wordt gereden.

Zondag beklom Froome met zijn ploeggenoten de fictieve Alpe du Zwift, een col buiten categorie van 12 kilometer lang, met 21 haarspeldbochten en 1.036 hoogtemeters. Froome eindigde als zesde en moest 2:33 toegeven op zijn snelste ploeggenoot Rohan Dennis. “Er was niet echt een plan, maar uiteindelijk voelde ik dat ik de sterkste was en dan was het gewoon beter om er voor te gaan”, vertelde Dennis achteraf. “Waarom ook niet? Het lukte perfect. Ik zag Cameron Wurf in mijn wiel zitten en dat kon ik niet laten gebeuren. Dus duwde ik nog even door en hij moest lossen. Vanaf dan kon ik mijn tijdrittempo inzetten.”

Ineos vestigde trouwens een Zwift-record met 15.530 fans die virtueel meereden met het evenement van de ploeg.