Twee artsen boos over ‘lakse houding’ in supermarkten: ‘Woest word ik hiervan’
Foto: AP

Twee artsen van het Sint-Trudoziekenhuis hebben hun ongenoegen geuit over ‘hoe losjes mensen in de supermarkt omgaan met de coronamaatregelen’.

Arts Jochen Nijs ventileerde zijn woede zaterdag op Twitter nadat hij booschappen had gedaan. ‘Zonet in de Aldi. Ongelimiteerde toegang. Over de koppen lopen. Nooit gehoord van social distancing??? Woest word ik hiervan’, schreef Nijs, een gastro-enteroloog die sinds 16 maart op de corona-afdeling werkt van het Sint-Trudoziekenhuis. Later voegde hij nog een bericht toe: ‘Schrijf het op. Binnen 7-10 dagen nieuwe piek in de ziekenhuizen die nu vol liggen.’

Ook zijn collega, hoofdarts Joan Vlayen, vreest laksheid. ‘Mensen, even een boodschap van het front. Het is echt nog niet gedaan, hé. Sint-Truiden loopt van in het begin voorop in de epidemie. We zien nu opnieuw een toename in ons ziekenhuis. Als de mensen komend weekend lakser gaan omgaan met de maatregelen, hebben we binnen een week Italiaanse toestanden. U bent gewaarschuwd’, schreef Joan Vlayen in op Facebook.

‘Aldi neemt maatregelen serieus’

Aldi-woordvoerder Dieter Snoeck reageerde in Het Belang van Limburg op de tweets van Nijs. ‘Onze richtlijn is dat er op elk moment iemand aan de toegang staat die de winkelwagentjes reinigt en erop toeziet dat er niet meer dan vijftig mensen tegelijk in de winkel aanwezig zijn’, klink het.

‘Ook in Sint-Truiden moet dat het geval zijn geweest, al is het mogelijk dat die persoon even niet op post was. Aldi neemt de maatregelen heel serieus, maar we kunnen ook niet als een politieagent naast elke klant lopen. Daarom zou ik onze klanten nog eens willen oproepen om de voorschriften na te leven’, zegt Snoeck.

De druk op de zorg blijft door het coronavirus erg hoog. Dat is ook in het Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart in Tienen het geval. We laten hen in de video hieronder aan het woord.


Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in