Duits international Kimmich plaatst kanttekeningen bij hervatting Bundesliga: “Gezondheid op de eerste plaats”
Foto: Photo News

De Bundesliga mikt op een herstart op 9 mei, maar Bayern-verdediger en Duits international Joshua Kimmich denkt toch dat de meningen verdeeld zijn als er in Duitsland effectief opnieuw gevoetbald zal worden, zo bekende hij vrijdag aan de Abendzeitung München.

“Aan de ene kant zullen er heel wat mensen blij zijn als ze opnieuw voetbal kunnen kijken, zelfs al zal dat op televisie zijn”, vertelde de 25-jarige verdediger. “Aan de andere kant moet er ook een maatschappelijk draagvlak zijn voor die hervatting. De volksgezondheid komt op de eerste plaats en dat moet het vertrekpunt van alle beslissingen zijn.”

Het coronavirus heeft het openbare leven in Duitsland stilgelegd. “Nu merken we pas in wat voor een ritme wij leefden. In het voetbal leef je van wedstrijd tot wedstrijd, speel je om de drie dagen en ben je vaak onderweg. Plots ging alles van honderd naar nul. Hopelijk krijgen we nog een seizoensfinale, want dit voelt aan als een zomeronderbreking. Het is een beklemmende tijd.”

Na een matig seizoensbegin kwam Bayern toch weer onder stoom en behoort zelfs de treble nog tot de mogelijkheden. “Alles is nog mogelijk. We beschikken over een sterk team, met veel potentieel en kwaliteit. We zijn er klaar voor.”