Twaalfde Langste Veggietafel wordt digitale editie
Archiefbeeld Foto: Dirk Vertommen

Op 16 april gaat in Mechelen de twaalfde editie van de Langste Veggietafel door. Met dat initiatief willen de organisatoren mensen aansporen vaker vegetarische maaltijden te bereiden. Normaal staat de Langste Veggietafel op de Grote Markt in Mechelen, maar door de coronamaatregelen wordt het dit jaar een digitale editie.

Initiatiefnemers Mechelen Klimaatstad en EVA Mechelen willen mensen warm maken om minstens één keer per week vlees en vis uit hun menu te schrappen. Hiervoor organiseren ze jaarlijks de Langste Veggietafel op de Grote Markt in Mechelen. Vorig jaar zakten 1.500 tot 2.000 mensen naar het plein af om samen vegetarisch te picknicken. Ook andere steden organiseren jaarlijks een editie van de Langste Veggietafel, Sint-Niklaas organiseert er elk jaar een in oktober bijvoorbeeld.

Door de coronamaatregelen kan de editie in Mechelen dit jaar niet doorgaan in dezelfde vorm als de voorbije jaren. De organisatoren zetten daarom volop in op een digitale editie, waarbij Mechelaars vanuit hun kot samen kunnen genieten van vegetarische maaltijden terwijl ze de overheidsmaatregelen in het kader van de coronacrisis blijven respecteren.

Deelnemers kunnen hun maaltijd delen op sociale media door gebruik te maken van #langsteveggietafel. Onder de deelnemers worden vijf gelukkigen gekozen die later dit jaar een VIP-diner voor twee personen winnen bij chef Bjorn Matheusen van COLOMAplus.

Meer info over het initiatief op www.langsteveggietafel.be.