Ook wie de auto wél mag nemen, kan niet parkeren bij Hallerbos
Foto: idh

De burgemeester van Halle is bang dat ouderen en jonge gezinnen massaal naar het Hallerbos zullen afzakken en benadrukt daarom dat alle parkings rond het bos gesloten blijven.

‘Alle mensen zijn welkom in het Hallerbos, ook ouderen en jonge gezinnen, maar mensen die van ver buiten Halle naar het bos komen, die worden onherroepelijk teruggestuurd.’ Dat zei de burgemeester van Halle, Marc Snoeck (SP.A), donderdag aan Radio 2. Hij vreest dat de nieuwe richtlijnen van het crisiscentrum, die stellen dat bepaalde groepen van de bevolking toch hun auto mogen nemen om naar een bos of park te gaan, ertoe zullen leiden dat het Hallerbos opnieuw te veel bezoekers zal lokken. Daarom blijven alle parkings rond het hyacintenbos gesloten, ook voor ouderen, zwangere vrouwen en jonge gezinnen.

‘De regel blijft dat enkel mensen uit de buurt mogen komen’, benadrukt Snoeck. ‘De politie zal daar ook streng op controleren.’

Mensen uit de buurt die te voet of met de fiets naar de hyacinten gaan kijken, wordt gevraagd om op de paden te blijven, geen bloemen te plukken, de hond aan de leiband te houden en afval mee te nemen naar huis. De boswachters en natuurinspecteurs zullen daarop toezien.