Boris Johnson heeft intensieve zorg verlaten
Boris Johnson in gezondere tijden. Foto: ap

De Britse premier is van intensieve zorg naar de gewone afdeling verhuisd in het ziekenhuis. Dat meldt een woordvoerder van Downing Street. Het is nog niet duidelijk wanneer de Britse premier terug aan het werk kan gaan. Zijn vervanger Dominic Raab zal donderdag de Nationale Veiligheidsraad leiden.

Na zijn derde nacht op intensieve zorg in het Londense ziekenhuis St. Thomas bleek de toestand van de Britse premier Boris Johnson donderdag stabiel. Genoeg om donderdagavond ook de afdeling intensieve zorg te mogen verlaten. 

Zondag was de Britse premier opgenomen in het ziekenhuis, met ‘aanhoudende klachten’ van covid-19. Maandag verslechterde zijn toestand zo hard dat hij op intensieve zorg moest worden opgenomen.

Nog niet meteen aan het werk

Verwacht wordt dat het nog even zal duren voor hij de regering weer kan leiden. Johson verblijft nog steeds in het ziekenhuis, waar hij nu omringd wordt door verzorgingspersoneel voor zijn herstel. 

Tot zijn terugkeer wordt Johnson vervangen door minister van Buitenlandse Zaken Dominic Raab. Die zal ook de leiding nemen van de Nationale Veiligheidsraad, die donderdag vergadert over een mogelijke verlenging van de lockdown.

Minister van Cultuur Oliver Dowden zei al aan de BBC dat het onwaarschijnlijk is dat de regels al meteen zullen veranderen, ‘omdat we nu pas zien dat deze strategie begint te werken’. Britse media voorspellen dat de maatregelen met drie weken verlengd zullen worden.