Helft bewoners test positief in twee woonzorgcentra in Sint-Truiden
Foto: photo news
In twee Sint-Truidense woonzorgcentra is meer dan de helft van de bewoners positief getest op het coronavirus. Beide instellingen gaan besmette bewoners en personeelsleden nu afzonderen.

Zondag raakte bekend dat 35 bewoners van Villa Rosa en zeven bewoners van ‘t Meiland positief hebben getest, maar dat aantal loopt intussen verder op. Vorige week werd reeds een groene afdeling voor niet-besmette bewoners ingericht in de oude vleugel van ‘t Meiland. Ook in Villa Rosa werd een cohortafdeling ingericht voor bewoners die positief testten.

Villa Rosa wordt nu opgedeeld in een vleugel voor bewoners die drager zijn van het coronavirus en een vleugel voor niet-dragers, elk met een capaciteit van zestig bedden. De verhuis kan dus intern georganiseerd worden, in functie van het resultaat van de test van de bewoner. In ‘t Meiland is er eveneens de mogelijkheid om de besmette bewoners te scheiden van de niet-besmette, door middel van twee cohortafdelingen van elk dertig kamers.

Zorgbedrijf Sint-Truiden benadrukt dat de psychologische impact, zowel voor bewoners als medewerkers, groot is. De bewoners worden opgevangen door de zorgverleners. Voor de medewerkers is er psychologische bijstand opgestart.