New Balance en Nike maken maskers met materiaal voor sneakers
De mondmaskers van New Balance. Foto: New Balance

In deze crisistijden steken heel wat modebedrijven een handje toe om mee beschermend materiaal te helpen maken. Bij Nike en New Balance gebruiken ze zelfs materiaal dat normaal voor schoenen gebruikt wordt om mondmaskers en schermen te produceren.

Wereldwijd dreigt er een tekort aan mondmaskers in de strijd tegen het coronavirus en dus zijn heel wat mensen er zelf beginnen te maken. Ook ontwerpers en modehuizen schakelen massaal hun naaiateliers in en bij Nike en New Balance zijn ze eveneens in actie geschoten. Opvallend is dat ze daar de materialen aanwenden die anders gebruikt worden om sneakers mee te maken.

Zo maakte New Balance vorige week bekend dat het een prototype voor een mondmasker had gemaakt en binnenkort zo 100.000 maskers zal produceren en verdelen onder de Amerikaanse ziekenhuizen. Het sportmerk is ook volop bezig met het ontwikkelen van beschermende pakken en voetbeschermers.

Bij Nike gebruiken ze dan weer materialen voor sneakers om schermen te produceren. In samenwerking met de Oregon Health & Science University ontwikkelde de sportgigant een doorzichtig masker dat het gezicht volledig beschermt.

Onder meer de vulling, veters en de Nike Air-zolen worden gebruikt om de schermen te produceren. Nike en de universiteit zijn ondertussen ook begonnen met het maken van speciale helmen die ingezet kunnen worden in heel besmettelijke situaties.

New Balance en Nike maken maskers met materiaal voor sneakers
Foto: Nike