Laszlo Bölöni weg bij Antwerp? “Ik reken erop dat ik niet verderga”
Foto: Photo News

Komt er na drie seizoenen een einde aan het Laszlo Bölöni-tijdperk bij Antwerp? Het zou goed kunnen, want de 67-jarige Roemeen zegt zelf dat hij de club na dit seizoen wellicht verlaat.

“Ik reken erop dat ik niet verderga”, vertelt Bölöni in een video-interview met het Hongaarse M4 Sport. “We hebben een niveau bereikt waarop de volgende stap het winnen van de titel zou zijn, en dat vereist een andere filosofie. Ik denk niet dat we nog meer progressie kunnen maken. Ik zou wel graag in het voetbal actief willen blijven. Ik ben dwaas genoeg om nog steeds te denken dat ik mijn energie en drive kan doorgeven.”

Bölöni, die einde contract is, loodste Antwerp dit seizoen naar een vierde plaats in de reguliere competitie. Als de stopzetting van de competitie volgende week bekrachtigd wordt op de Algemene Vergadering van de Pro League, zou hij in principe alleen tijdens de bekerfinale nog langs de lijn staan bij de Great Old. Tenzij hij nog van gedacht verandert en het bestuur hem nog een vierde jaar gunt, natuurlijk. Dat bestuur was alleszins verrast met zijn uitspraken.

“Opties liggen open”

“Ik neem akte van wat Laszlo Bölöni zegt, maar dit is uiteraard voorbarig”, zegt general secretary & sports Sven Jaecques. “Het klopt dat hij einde contract is, maar over zijn toekomst is nog niet gesproken. Om de eenvoudige reden dat we elkaar nog niet gesproken hebben. Sinds de competitie stil ligt, zijn er andere prioriteiten geweest, zoals de discussie over het eventuele verdere verloop. Het was de bedoeling om na de bekerfinale en de play-offs samen te zitten, maar dat is nu om evidente redenen nog niet gebeurd. Nadat we duidelijkheid hebben over de afloop van de competitie en hoe alles volgend seizoen zal georganiseerd worden, kunnen we opnieuw concrete toekomstplannen maken. Inclusief een gesprek met de coach over zijn toekomst. Voor ons liggen in elk geval alle opties open.”

Bölöni is bezig aan zijn derde contractjaar bij Antwerp. Dit seizoen loodste hij de club naar een vierde plaats. Als de stopzetting van de competitie volgende week bekrachtigd wordt op de Algemene Vergadering van de Pro League, zou hij in principe enkel tijdens de bekerfinale nog langs de lijn staan bij The Great Old. Tenzij hij nog van mening verandert en het bestuur hem een vierde jaar gunt, natuurlijk.