Wandel eens door een Frank Lloyd Wright vanachter uw computer
Fallingwater Foto: AP

Sites van architect Frank Lloyd Wright zijn de komende weken virtueel te bezichtigen, waaronder de beroemde Taliesin West, Hollyhock House en Fallingwater. #WrightVirtualVisits heet het initiatief.

De deuren van alle openbare gebouwen en sites die Frank Lloyd Wright ontworpen heeft zijn door de corona-epidemie gesloten, minstens tot 30 april. Maar de verschillende stichtingen die op de erfenis van de architect toezien, maken nu virtuele tours doorheen 12 sites openbaar. Het gaat om een initiatief op sociale media, #WrightVirtualVisits, dat elke donderdag plaatsvindt.

Elke deelnemende site deelt elke donderdag een korte videotour van een ander gebouw via Facebook, Instagram en de eigen websites. De video’s duren zo’n drie à vier minuten, en worden begeleid door een stem die uitleg geeft over het pand.

Het houdt het culturele vuur levend, terwijl iedereen noodgedwongen thuisblijft. ‘Het is op dit moment, met zo veel mensen die binnen zitten, dat we de nood aan schoonheid en inspiratie voelen’, zegt de Frank Lloyd Wright Building Conservancy.