José Mourinho biedt excuses aan voor clandestiene loopsessie met Tottenham-spelers

In Engeland hebben beelden waarop te zien is hoe Tottenham-coach José Mourinho clandestien een trainingssessie organiseert en daarbij de regels rond social distancing aan zijn laars lapt, tot ophef geleid. De Portugees werd op het matje geroepen door de club van Toby Alderweireld en Jan Vertonghen. Hij bood daarop zijn excuses aan.

Mourinho is op de beelden te zien op een weide in de Londense buitenwijk Barnet samen met Tottenham-spelers Davinson Sanchez, Tanguy Ndombele en Ryan Sessegnon. Het lijkt erop dat The Special One een trainingssessie voor het trio organiseerde, waarbij te zien was hoe twee spelers zij aan zij jogden. Dat is een overtreding van de regels rond social distancing om de verspreiding van het coronavirus in te dijken. In Engeland geldt namelijk dat je minstens twee meter afstand moet houden. Buiten sporten mag enkel met één enkele andere persoon waar je mee samenwoont.

De beelden vielen niet in goede aarde bij het management van Tottenham, dat Mourinho meteen op het matje riep. “Al onze spelers zijn er nog eens aan herinnerd dat ze afstand moeten houden als ze buiten sporten”, reageerde een woordvoerder van de club bij de krant. “We zullen die boodschap blijven uitdragen.”

Woensdag bood Mourinho in een persbericht zijn excuses aan. “Ik erken dat mijn acties niet overeenstemden met de richtlijnen die de regering instelde”, gaf Mourinho toe in een persbericht dat werd verspreid in de Britse media. “Het is belangrijk dat onze spelers hun voorbeeldrol spelen en dat we de regels van de overheid volgen. Zo steunen we de helden van de Britse gezondheidszorg en kunnen we levens redden.”