Verplichte sluiting F1-fabrieken met twee weken verlengd
F1-bolides van Mercedes en Ferrari Foto: Mercedes F1 team
De Formule 1 heeft laten weten dat de fabrieken van de F1-teams verplicht twee weken langer dicht blijven.

Normaal gesproken sluiten de fabrieken van de F1-teams verplicht twee weken tijdens augustus, de zogenaamde zomerpauze te midden van het F1-seizoen. Omwille van de uitbraak van het coronavirus en het annuleren van heel wat F1-races werd dit jaar echter beslist om die verplichte sluiting te vervroegen naar maart en april.

De verplichte sluiting werd tegelijkertijd met een week verlengd en al de F1-teams moesten daardoor in de periode van maart en april drie weken sluiten. De exacte periode mochten de teams zelf kiezen en bij Ferrari zou die verplichte sluiting van drie weken morgen aflopen.

Aangezien het coronavirus zich de voorbije weken ingrijpend verder wist te verspreiden en er tegelijkertijd nog steeds geen vooruitzichten zijn op een snelle start van het F1-seizoen werd gisteren door de F1, de FIA en de F1-teams unaniem beslist om de verplichte sluiting met nog eens twee weken uit te breiden.

Het uitbreiden van de verplichte sluiting is tegelijkertijd ook een maatregel die er toe moet bijdragen dat de F1-teams kosten kunnen besparen en zo hun overlevingskansen te midden van deze zware crisis iets groter worden.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: