Lijk van vermiste Kennedy-telg gevonden, zoontje nog steeds vermist
Maeve Kennedy McKean en zoontje Gideon (tweede van rechts) overleefden het kano-ongeval niet Foto: AFP

Reddingswerkers hebben na dagenlang zoeken het levenloze lichaam gevonden van de kleindochter van de Amerikaanse senator Robert F. Kennedy. Haar zoontje is nog niet terecht.

Maeve Kennedy McKean raakte donderdag bij een kano-ongeval vermist. Maandagnamiddag werd ze op enkele kilometers van waar ze verdween in het water teruggevonden, zo bevestigde de lokale politie. Van haar achtjarige zoon Gideon is er nog geen spoor. De zoektocht wordt dinsdag hervat.

De McKeans, die deel uitmaken van de legendarische Kennedy-familie, waren wegens de uitbraak van het nieuwe coronavirus vanuit de Amerikaanse hoofdstad Washington naar hun familiehuis aan de Chesapeake Bay afgereisd. De kinderen hebben er meer plaats om te spelen. Moeder en zoon kropen donderdag in een kano, om een bal uit het water te halen, maar ze keerden nooit meer terug. Dit weekend was er al geen hoop meer dat ze nog zouden leven.

Het gaat om de zoveelste tragische gebeurtenis voor de Kennedy-clan. Grootvader Robert ‘Bobby’ Kennedy (1925-1968) werd bij een verkiezingsmeeting neergeschoten, vijf jaar na zijn broer John. In juli 1999 stierven diens zoon John F. Kennedy Junior, zijn echtgenote Carolyn Bessette-Kennedy en haar zus Lauren Bessette bij een vliegtuigongeval. Ook een handvol andere familieleden konden ‘de vloek’ niet ontlopen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig