Gewezen succescoach vindt niet dat Barcelona Neymar moet terughalen: “Hij is een beetje een moeilijk geval”
Foto: Guido Kirchner/dpa

Vicente del Bosque vindt het geen goed idee als Barcelona zou proberen Neymar terug naar Catalonië te halen, een gerucht dat wel vaker opduikt. Dat vertelde de gerespecteerde ex-trainer van onder meer Real Madrid en de Spaanse nationale ploeg aan El Mundo Deportivo, de ‘huiskrant’ van Barça.

“Hij is een beetje een moeilijk geval. Ik denk niet dat hij een goed voorbeeld is. Maar ik vind hem voor alle duidelijkheid wel een heel goede speler”, zegt de 69-jarige Del Bosque, die met Spanje wereld- en Europees kampioen werd en met Real twee keer de Champions League won. “Als je mij vraagt wie de beste vijf spelers in de wereld zijn, dan zou hij zeker in de lijst staan. Maar op het veld probeert hij vals te spelen, speelt hij veel toneel. En er is ook nog de manier waarop hij Barcelona verliet...”

Neymar stapte in 2017 na een hele soap voor een recordsom van 222 miljoen euro over van Barcelona naar PSG. Vorige zomer werd de Braziliaanse spits nadrukkelijk aan zijn ex-club gelinkt en reisde een delegatie van Barcelona zelfs af naar Parijs om er met de Qatarese eigenaars van PSG te onderhandelen.

Volgens sommige Spaanse media volgt er deze zomer een nieuwe poging van Barcelona om Neymar te herenigen met Lionel Messi, die zijn voormalige spitsbroeder graag zou zien terugkeren naar Camp Nou.

Gewezen succescoach vindt niet dat Barcelona Neymar moet terughalen: “Hij is een beetje een moeilijk geval”
Foto: EPA