Burgemeester Rotselaar wil snel federale beslissing over Rock Werchter
Burgemeester Jelle Wouters (CD&V) van Rotselaar wil dat de Nationale Veiligheidsraad op basis van het advies van experten zo snel mogelijk een alomvattende beslissing neemt over het al dan niet laten doorgaan van grootschalige manifestaties tot en met het einde van de zomer. Wouters wijst erop dat de opbouw van de installaties van de muziekfestivals in deelgemeente Werchter al op 1 mei starten.

'Het zou niet verstandig zijn dergelijke beslissingen over te laten aan lokale burgemeesters. Het is aan experten om het risico in te schatten dat grootschalige popfestivals zoals Rock Werchter nadien resulteren in een nieuwe piek van coronabeslissingen. Ik vraag dat de Nationale Veiligheidsraad een beslissing over een eventuele afgelasting zo snel mogelijk neemt, zodat de organisatoren onnodige kosten kunnen vermijden', aldus Wouters.

Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) bevestigde maandagmorgen in een radio-interview op La Première dat hij van de burgemeester van Boom en Rumst (voor Tomorrowland) en die van Rotselaar (voor Rock Werchter) de vraag ontvangen had om snel een beslissing te nemen. De Nationale Veiligheidsraad zal volgens De Crem wellicht zeer binnenkort beslissen dat de grote zomerfestivals geannuleerd worden.

Op de website van Rock Werchter prijkt inmiddels nog steeds het bericht dat de voorbereidingen voor het festival onverminderd doorgaan, maar dat men de instructies van de bevoegde autoriteiten vanzelfsprekend zal opvolgen. 'De veiligheid van onze artiesten, publiek en staff was en is altijd onze grootste prioriteit', aldus de organisatoren. Voorlopig was er niemand bereikbaar voor nadere toelichting.
 U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig