Organisator Flanders Classics: “Bedoeling is dat Ronde van Vlaanderen dit jaar nog doorgaat”
Tomas Van Den Spiegel.

Flanders Classics wil de afgelaste 104e editie van de Ronde van Vlaanderen, die vandaag/zondag had moeten plaatsvinden, nog dit jaar organiseren. Dat bevestigde CEO Tomas Van Den Spiegel in “De zevende dag” op één.

“Het is de bedoeling dat de Ronde nog dit jaar doorgaat. Iedereen is het daarover eens. Maar op dit moment is het een hypothetische discussie omdat we niet weten wanneer de coronacrisis precies zal eindigen. Wij staan open voor alle scenario’s. Nu moeten we gewoon de maatregelen respecteren”, zei Van Den Spiegel. “We zijn nog vijf tot zes maanden verwijderd van de uiterste datum (om de Ronde in te plannen, red). Als je ziet waar we vier of vijf weken geleden stonden, dan weet je dat de situatie heel snel evolueert. Maar ik dat we optimistisch moeten zijn.”

Flanders Classics heeft naast Vlaanderens Mooiste nog een rist andere klassiekers in de portefeuille zoals Omloop Het Nieuwsblad (de enige voorjaarsklassieker die wel kon doorgaan), Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, Scheldeprijs en Brabantse Pijl. Aan de afgelasting van al die wedstrijden hangt een stevig prijskaartje. Maar volgens Van Den Spiegel beschikt Flanders Classic wel over een financiële buffer. “We zijn als organisatie stabiel genoeg om dit even aan te kunnen”, verklaarde hij. “Maar we kijken wel uit naar het moment waarop het wielrennen kan hervatten. De impact is groot voor de iedereen, de teams, de organisatoren.”

Zondagnamiddag wordt, als zoethoudertje, alvast een virtuele mini-Ronde van Vlaanderen georganiseerd met dertien klinkende namen bij wie Remco Evenepoel, Thomas De Gendt en Oliver Naesen. Zij bekampen elkaar op rollen en werken de laatste 32 km van het parcours af.