Christian Kabasele verrast Watford-fans met telefoongesprek: “Ik nam een uur de tijd om iedereen te bellen”
Foto: REUTERS

Christian Kabasele heeft zijn vrijgekomen tijd in isolatie gebruikt om enkele supporters van zijn club Watford op te bellen. “De meeste fans die ik telefoneerde waren erg verrast, ze geloofden niet dat ik het was”, vertelde de verdediger aan de Britse publieke omroep BBC.

“Ik kreeg van de club een lijst met twaalf namen”, deed Kabasele zijn verhaal. “Ik nam een uur de tijd om iedereen te bellen. Sommige fans konden het niet geloven en het gesprek met hen was heel kort. Maar met twee supporters heb ik een vijftiental minuten gesproken. Ze waren heel tevreden me te horen en ik vond het een fijne ervaring.”

Kabasele sprak met de supporters over de dagelijkse gang van zaken. “Voetbal vormde maar een klein onderdeel van de conversatie”, legde de Congolese Belg uit. “De fans wilden weten hoe ik mijn conditie op peil hou en hoe het met mijn familie ging. Ik sprak ook met de vrouw van een van de fans, die wegens ziekte niet kon bellen. Ales je dat hoort, besef je welk geluk je hebt gezond te zijn.”

De tweevoudige Rode Duivel beleefde ook enkele grappige momenten. “Het meest lachwekkend was toen ik iemand belde en mezelf voorstelde als ‘ik ben Christian Kabasele van Watford’. De persoon antwoordde meteen met ‘okay, maar ik heb niets nodig’. Dat was een heel kort gesprek.”