‘Joe Exotic’ van Netflix-docu 'Tiger King' in quarantaine door corona
Foto: ISOPIX

Joe ‘Exotic’ Maldonado, de exentrieke tijgertemmer uit de populaire docureeks 'Tiger King', is overgebracht naar de medische afdeling van de gevangenis, waar hij een celstraf van 22 jaar uitzit.

Hij kluisterde de afgelopen week miljoenen mensen in quarantaine aan hun laptop en TV-scherm. Nu is Joe ‘Exotic’ Maldonado, het netflixfenomeen van deze coronacrisis, net zoals de andere gevangenen in Texas, in quarantaine door corona. De exuberante temmer, die in 2016 nog president van de VS wilde worden, zit momenteel een celstraf van 22 jaar uit. Nadat hij onlangs van een provinciale gevangenis was overgebracht naar een grotere instelling in Texas. Daar zijn verschillende gevangenen besmet met het nieuwe coronavirus, waarna Maldonado naar de medische afdeling werd overgebracht. Het is onduidelijk of hij zelf besmet is. 

Ondertussen broedt Joe Exotic, in navolging van zijn wereldwijde succes, ook op een eigen biopic. Comedienne Kate McKinnon liet in november vorig jaar al verstaan een serie te willen inblikken over de vete tussen Joe Exotic en dierenrechtenactiviste Carole Baskin. Maldonado tipte voor zijn vertolking alvast op niemand minder dan Brad Pitt.

CORRECTIE: Dit artikel werd op 5 april 2020 aangepast. Het originele artikel vermeldde dat Maldonado besmet zou zijn met het virus. Dat is voorlopig echter onduidelijk.