Dierenopvangcentrum kampt met geldgebrek door corona: ‘Giften zijn onmisbaar om voeding te kopen’
Het dierenpark vangt ook getraumatiseerde bruine beren op. Foto: ptb

Door de coronacrisis mag het dierenopvangcentrum De Zonnegloed in Oostvleteren geen bezoekers meer ontvangen. Aangezien ze volledig afhankelijk zijn van giften van die bezoekers, dreigt het centrum geen eten meer te kunnen kopen voor de dieren.

In de kinderboerderij en het dierenpark van de Zonnegloed worden 350 verwaarloosde dieren opgevangen. Het centrum krijgt geen subsidies en kampt daardoor met een geldtekort. Bezoekers, waaronder ook scholen, mogen niet meer langskomen, waardoor een grote inkomstenbron wegvalt.

‘Gelukkig zijn er heel veel prachtige mensen die ons al hebben geholpen’, zegt oprichter Karel Ackaert aan VRT. ‘Daardoor hebben we een spaarpotje kunnen aanleggen om ongeveer 20 dagen te overbruggen. Maar ja, we zijn al 15 dagen verder, dat geraakt natuurlijk op. We houden het daarmee nog 5 à 6 dagen vol, daarna wordt het heel moeilijk.’

‘Giften zijn onmisbaar om onze dieren de nodige voeding en medische zorgen te kunnen blijven geven’, schrijft de organisatie op Facebook. Ze roepen horecazaken met voedseloverschotten ook op om die te doneren.

Wie wil helpen, kan terecht op de Facebookpagina van De Zonnegloed.