Ann Wauters is besmet met het coronavirus: “Ik dacht dat ik een sterk lichaam had, maar ik kon de trap niet meer op”
Foto: BELGAIMAGE

Ann Wauters (39) heeft vorige week positief getest op het coronavirus. Dat heeft de Belgian Cat zelf bekendgemaakt. “Ik dacht dat ik een sterk lichaam had, maar het virus had me toch flink te pakken,” communiceerde ze op Instagram. “Ik kon de trap niet meer op en af”, klonk het emotioneel aan de telefoon.

Een week geleden kwam de besmetting aan het licht. Na een onderzoek in het ziekenhuis van Kortrijk testte Wauters positief op het coronavirus. De Belgian Cat en vijfvoudige Europese speelster van het jaar had geen smaak- en reukzin meer en voelde zich draaierig. Ze trok zich na de positieve test thuis terug in quarantaine, waar ze herstelt. Haar echtgenote Lot Wielfaert vertoont geen symptomen. Wauters kwam zelf met het nieuws naar buiten.

“Ik testte vorig week positief op Covid-19”, vertelt ze op sociale media. “Ik dacht dat ik een sterk lichaam had, maar het virus had me toch flink te pakken. Vandaar een speciale boodschap aan de jongeren of mensen die denken dat ze onoverwinnelijk zijn. We zitten hier samen in en we moeten ons verenigen in de strijd tegen het coronavirus om een verdere verspreiding tegen te gaan en iedereen veilig en gezond te houden. Gelieve thuis te blijven, de regels te volgen, actief te blijven en voor elkaar te blijven zorgen. Een grote dankjewel aan alle mensen die ons land draaiende houden.”

“Ik kon de trap niet meer op en af”

“Het virus had me toch flink te pakken: dat was behoorlijk verschieten en redelijk confronterend voor iemand die weinig ziek was geweest”, vertelde ze duidelijk emotioneel aangeslagen toen we haar aan de telefoon kregen.

Echtgenote Lot Wielfaert denkt dat ze weet wat de oorzaak is. “Ik was een drietal weken geleden in Madrid waar ik de Copa de la Reina met Belgian Cat Jana Raman (Valencia, partner van Belgian Lion Sam Van Rossom, red.) bijwoonde. Ik vermoed dat ik het daar heb opgelopen en bij terugkeer Ann besmette. Zelf vertoon ik geen symptomen en ook onze kinderen Vince, Lou en Dree zijn gezond,” aldus Lot Wielfaert.

Geen smaak- of reukzin meer en draaierig

Een week geleden kwam de besmetting bij Ann Wauters aan het licht. Na een onderzoek in het ziekenhuis van Kortrijk testte ze positief op het coronavirus. De Belgian Cat en vijfvoudige Europese Speelster van het Jaar had geen smaak- of reukzin meer en voelde zich draaierig. Ze trok zich na de positieve test thuis terug in quarantaine, waar ze verder herstelt.

“Ik had het zwaar te pakken, maar mocht toch de spoed verlaten om thuis in quarantaine te recupereren”, vervolgt Wauters. “Naast het gegeven dat je echt ziek bent, was ik ook bang voor mijn ouders. Gelukkig hadden we net wat minder contact en zijn ze oké. Ook de ouders van Lot, trouwens. Ik besef nu maar al te goed dat we de oudere generatie moeten beschermen van deze vreselijke ziekte.”

Speciale boodschap aan mensen die denken dat ze onoverwinnelijk zijn

“Ik heb dan ook een speciale boodschap aan de jongeren of mensen die denken dat ze onoverwinnelijk zijn: we zitten hier samen in en we moeten ons verenigen in de strijd tegen het coronavirus om een verdere verspreiding tegen te gaan en iedereen veilig en gezond te houden. Gelieve thuis te blijven, de regels te volgen, actief te blijven en voor elkaar te blijven zorgen.”

“Een grote dankjewel ook aan alle mensen die ons land draaiende houden.”

“Olympische Spelen meespelen is aan de orde”

Ann Wauters heeft de voorbije week niet echt meer aan de Olympische Spelen gedacht. “Ja, dat jaar uitstel is geen cadeau voor mij. Ik geef echter niet op en zal nadat ik verlost ben van het coronavirus in eerste instantie individueel verder werken. Afscheid nemen staat ondanks “versleten” knieën nog niet op de bucketlist. (lacht voorzichtig). Ik kijk, als alles goed gaat, toch als speelster uit naar de Olympische Spelen in 2021 in Tokio!”, gaf ze strijdlustig nog mee.

bekijk ook

UITGELEGD. Hoelang blijf je besmet met het coronavirus?

Hoe het coronavirus onze cellen kaapt

Op deze manier stelt een arts vast of je het coronavirus hebt