Colruyt en Albert Heijn geven weer kortingen
Themabeeld Foto: put

Vanaf donderdag kent Colruyt opnieuw kortingen en promoties toe op een aantal producten. Dat is woensdagavond vernomen van woordvoerster Silja Decock. Bij Albert Heijn is dat al sinds dinsdag opnieuw zo, aldus woordvoerster Ann Maes.

‘We zijn zeer tevreden met het nieuwe standpunt van minister Nathalie Muylle dat promo’s weer toegestaan worden. Binnen dat kader gaan we met Colruyt zo snel mogelijk de acties heractiveren om mee te helpen de winkelkar van de klant goedkoper te maken. We blijven wel de vinger aan de pols houden om hamstergedrag te monitoren’, klinkt het bij Colruyt.

Ook bij Albert Heijn worden de acties hervat. Groentesoep, geraspte belegen kaas en terrasplantjes staan in de folder al afgeprijsd.

Bij Delhaize wordt gewacht op de publicatie van het ministerieel besluit, en de precieze inhoud ervan. ‘Op basis daarvan zullen we bepalen welke positie we zullen innemen’, zegt woordvoerder Roel Dekelver.

Eerder werden alle promoties en kortingen verboden op bevel van de Nationale Veiligheidsraad, om hamsteren tegen te gaan en om te vermijden dat veel mensen tegelijk naar de winkel gingen voor een interessante promotie.