Nainggolan en zijn ploegmaats bij Cagliari leveren maand loon in
Foto: Photo News

Radja Nainggolan en zijn teamgenoten bij het Italiaanse Cagliari hebben een akkoord bereikt om een maand salaris in te leveren. Het moet de club helpen besparen nu de inkomsten zijn stilgevallen door de coronacrisis.

Clubvoorzitter Tommaso Giulini reageerde bij het lokale tv-station Videolina tevreden op de geste van de spelers en technische staf.

“De hele ploeg en de staf toont zich verantwoordelijk door een maand loon op te geven. Dit helpt ons om een groot deel van de verliezen op te vangen. Daarbij houden we nog geen rekening met de tv-rechten. Daar rekenen wij nu nog op omdat we hopen dat het seizoen kan volgemaakt worden.”

Volgens Giulini, een Milanese ondernemer die Cagliari in 2014 in handen kreeg, zou het wegvallen van de laatste schijf tv-rechten “een catastrofe” zijn. De huidige verliezen raamt hij op 4 miljoen euro.

De Serie A ligt sinds 9 maart stil. Er moeten nog twaalf speeldagen worden afgewerkt. Begin maart werd bij Cagliari, de nummer twaalf in het klassement, Walter Zenga aangesteld als nieuwe coach ter vervanging van Rolando Maran.