Belgische lingerieontwerpster presenteert zelf nieuwste collectie, vanuit haar slaapkamer
Foto: Ophelia Lingerie

De coronacrisis is ook een streep door de rekening van de Belgische lingerieontwerpster Ophelia Debisschop, maar ze probeert er het beste van te maken. Haar nieuwe collectie stelt ze dan maar zelf voor, vanuit haar slaapkamer.

Ophelia Debisschop maakt onder de noemer Ophelia Lingerie al vier jaar lingerie op maat, maar ze brengt twee keer per jaar ook een vaste collectie uit. Door de maatregelen om de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan, moest ook de fotoshoot voor de zomercollectie worden afgelast. Debisschop bleef echter niet bij de pakken zitten, en kroop dan maar zelf voor haar camera.

‘Dit was echt uit mijn comfortzone. Ik voel me veel beter achter de camera, maar ik was zo enthousiast over de nieuwe collectie dat ik niet wilde wachten op de ideale omstandigheden’, vertelt ze. De afgelopen week plaatste Debisschop elke dag één foto op haar Instagram-account, eentje voor elk van de zeven silhouetten uit de collectie. Die werden overigens vernoemd naar inspirerende vrouwen, onder wie Jane Birkin, Frida Kahlo en Jameela Jamil. Vanaf vandaag is de integrale collectie ook te vinden op haar webshop, na de lockdown worden er nog drie silhouetten toegevoegd.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in