Las Vegas heeft van een parking een opvangplaats in open lucht voor daklozen gemaakt.

Beelden van daklozen die elk in hun eigen vak op de grond slapen stuiten op onbegrip, ook al spreekt het stadsbestuur van een noodsituatie.

Een opvangplaats met 500 bedden moest sluiten nadat iemand daar positief had getest op het nieuwe coronavirus. De autoriteiten moesten daarom op zoek naar een nieuwe slaapplek. De parking aan een voetbalstadion leek hen de beste optie.

Op de grond zijn lijnen getekend die de richtlijnen van social distancing aangeven. In veel van de vakken lagen blauwe matten die gemakkelijk proper gemaakt konden worden. Maar de foto’s tonen mensen die op de grond liggen, sommigen zelfs niet zo ver van elkaar.

‘Na de criminalisering van daklozen dit jaar, legt Las Vegas nu mensen samen op betonnen vakken en uit het zicht’, tweet Julián Castro, de burgemeester van San Antonio. ‘Er zijn 150.000 hotelkamers in Las Vegas die momenteel niet gebruikt worden.’

 

Jace Radke, woordvoerder van de stad, zegt dat medisch personeel aanwezig zal zijn om te kijken of mensen symptomen hebben en hen medische hulp te geven.

‘Dit is een noodsituatie’, zegt hij. ‘Mensen zullen altijd kritiek hebben. Maar het bestuur probeert ervoor te zorgen dat mensen de middelen krijgen die ze nodig hebben.’

Ophef over parking waar daklozen worden opgevangen
Een medische student praat met een man op de tijdelijke opvangplaats. Foto: REUTERS