Harry en Meghan nemen (voorlopig) afscheid van Instagram
Foto: AFP

Twee dagen voor ze officieel afstand doen van hun koninklijke titels en verplichtingen, hebben prins Harry en zijn vrouw Meghan al hun laatste post geplaatst op hun Instagram-account ‘Sussex Royal’.

‘Hoewel jullie ons hier niet meer zullen zien, gaat het werk voort’, schrijven de hertog en hertogin van Sussex maandag aan hun 11,3 miljoen Instagram-volgers.

‘Dank je aan deze gemeenschap, voor de steun, de inspiratie en de gedeelde toewijding aan het goede in de wereld. We kijken ernaar uit om vlug weer met jullie contact op te nemen. Zorg tot dan alstublieft goed voor jezelf, en voor anderen’, schrijven ze nog.

Het koppel kondigde in januari aan dat ze een stap terug wilden zetten binnen het Britse koningshuis en Groot-Brittannië wilden inruilen voor Noord-Amerika. Hoewel Harry en Meghan graag nog een rol binnen het koningshuis hadden willen spelen, besloot Queen Elizabeth toch tot een harde ‘Megxit’, die deels inhield dat het koppel afstand deed van zijn koninklijke titels.

Daarnaast stond ook de merknaam ‘Sussex Royal’ ter discussie. De Britse koningin wilde immers niet dat Harry en Meghan commerciële activiteiten zouden uitvoeren onder die naam. Dat was een streep door hun rekening, want het koppel had al een aanvraag ingediend om die te laten registreren als wereldwijd handelsmerk.

Nu de ‘Megxit’ vanaf woensdag een feit is, heeft het koppel dat Instagram-account, dat overigens net geen jaar geleden werd gelanceerd, alvast losgelaten, zo lijkt het. Updates over hun toekomstige jobs, zoals de Disney-film waaraan Meghan haar stem leende, zullen we daar dus niet langer aantreffen.