Wisselend bewolkt met kans op een bui
Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

De nieuwe week begint op de meeste plaatsen droog met brede opklaringen. In de loop van de dag wordt het wisselend bewolkt vanaf het noorden met uiteindelijk ook enkele buien in Vlaanderen. In de Ardennen blijft het waarschijnlijk droog met meer zon. Het wordt vrij koud met maxima van 2 à 3 graden op de Ardense hoogten tot 8 of 9 graden in het centrum van het land. Dat zegt het KMI.

Maandagavond en -nacht is het eerst wisselend bewolkt met vooral in het noorden en oosten kans op een lokale bui die op de Ardense hoogten als smeltende sneeuw of sneeuw kan vallen. In de loop van de nacht wordt het overal droog en klaart het op de meeste plaatsen uit. De minima gaan van -3 graden in de Hoge Venen (met daar kans op aanvriezende mist) tot +3 graden aan de kust.

Dinsdag blijft het droog maar is er eerst nog vrij veel bewolking ten zuiden van Samber en Maas. Na de middag verschijnen er overal brede opklaringen. Het blijft te fris voor de tijd van het jaar met maxima tussen 3 en 9 graden.

Woensdag en donderdag zou het overwegend droog blijven, met telkens vooral in het noordwesten kans op een buitje. De maxima gaan dan van 6 tot 10 graden. Vrijdag zou een zwakke storing over het land trekken en tijdens het weekend zou het gevoelig zachter worden, met temperaturen zondag tot mogelijk 16 graden.