Ralph Lauren schiet Amerikaans zorgpersoneel te hulp
Foto: Photo News

Ralph Lauren is de laatste modeontwerper die zijn productielijnen inzet voor het maken van mondmaskers en schorten. Die zijn broodnodig in de Verenigde Staten, waar het nieuwe coronavirus zich zeer snel verspreidt.

De Ralph Lauren Corporate Foundation start met het fabriceren van 250.000 mondmaskers en 25.000 beschermende schorten, zo werd donderdag bekendgemaakt. De Amerikaanse ontwerper doneert daarnaast ook tien miljoen dollar (ruim negen miljoen euro) aan een noodfonds om de pandemie te bestrijden. In de Verenigde Staten zijn intussen al meer dan duizend dodelijke slachtoffers gevallen door covid-19, het aantal besmettingen is met 86.000 al een pak meer dan werd vastgesteld in China.

Ralph Lauren volgt het voorbeeld van onder andere Prada en Gucci, die beschermend materiaal fabriceren voor Italiaans ziekenhuispersoneel, en Saint Laurent en Balenciaga, die hetzelfde doen in Frankrijk. Bij ons zijn onder meer lingerieproducent Van de Velde en couturier Natan gestart met het fabriceren van mondmaskers. Het Franse luxeconcern LVMH was als eerste gestart met het produceren van handgels, die gratis worden verspreid onder zorgpersoneel. Dat voorbeeld werd gevolgd door Hermès.


U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig