Billy Porter roept eigen modewedstrijd in het leven
Billy Porter vraagt zijn fans om deze look te recreëren Foto: ISOPIX

Ook acteur Billy Porter zit tijdelijk vast binnen de vier muren van zijn huis. Om zichzelf bezig te houden, daagt hij fans uit om een van zijn opvallendste looks te recreëren met spullen die ze thuis hebben liggen.

Zijn eigen creativiteit kent geen grenzen, en nu daagt Billy Porter ook anderen uit om de innerlijke creatieveling compleet vrij te laten. De acteur, bekend geworden met zijn rol van de flamboyante ceremoniemeester Prey Tell in Pose, riep in deze quarantainetijden de #billyporterfashionchallenge in het leven. De eerste uitdaging: zijn opvallende outfit recreëren waarmee hij vorig jaar iedereen verblufte op het Met Gala in New York.

Voor wie een opfrisser nodig heeft: Porter liet zich toen het museum binnendragen op een ligbed ondersteund door zes mannen met ontbloot bovenlijf (Vogue noemde het de ‘meest fabuleuze aankomst ooit’), zelf ging hij gekleed als zonnegod in een gouden catsuit, afgewerkt met fijne juwelen, een hoofdstukje en gigantische vleugels. De uitdaging bestaat erin de outfit zo goed mogelijk na te bootsen met spullen die je thuis hebt liggen, en daarna een foto of video te delen op sociale media.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

And on the 9th day of quarantine @theebillyporter gave us the #billyporterfashionchallenge

A post shared by Sam Minnick (@_samminnick) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#BillyPorterFashionChallenge

A post shared by @ elaina_and_corentine on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

quarantine made me do it. how did I do? . #billyporterfashionchallenge @theebillyporter

A post shared by Baby Carroot (@babycarroot) on