Twee mannen die naar agenten spuwden of hoestten gearresteerd
Foto: Photo News

In Antwerpen zijn de voorbije dagen twee mannen opgepakt die zich agressief gedroegen ten opzichte van de politie. Een van de twee spuwde bovendien bewust naar de betrokken agenten, de andere hoestte ostentatief in hun gezicht.

Het Antwerpse parket stelt dat er strenge straffen staan op dergelijk gedrag in tijden waarin het nieuwe coronavirus zich verspreidt en noemt het ‘bijzonder asociaal en maatschappelijk totaal onaanvaardbaar’. Het kan leiden tot celstraffen van 3 maanden tot 2 jaar en boetes van 400 tot 2.400 euro.

De eerste arrestatie gebeurde dinsdag, toen de politie naar de Fort VI-straat in Wilrijk werd geroepen voor overlast door een groepje van mensen die waren samengekomen ondanks de geldende maatregelen tegen de verspreiding van het nieuwe coronavirus. De aanwezigen toonden hun onvrede tegenover de politie. Een van hen gedroeg zich agressief en weigerde afstand te bewaren. De 26-jarige man bedreigde de agenten, naderde hen en hoestte vervolgens tweemaal in hun gezicht. De man werd meteen opgepakt en zal door het parket worden gedagvaard.Woensdag was er ook een incident aan de Herentalsebaan in Deurne. Een 43-jarige man stond aan een tramhalte toen een politievoertuig passeerde. De man beeldde vervolgens een pistool uit en bootste schietbewegingen en -geluiden na in de richting van de agenten. Toen die stopten en de man aan een controle wilden onderwerpen, gedroeg de verdachte zich verbaal agressief en weigerde hij om zijn identiteit te geven. Vervolgens vertoonde hij ook fysieke agressie. De politie wilde hem oppakken, waarop de man begon te stampen en tweemaal naar de agenten spuwde. Hij kon worden gearresteerd en is intussen door de onderzoeksrechter aangehouden voor opzettelijke slagen aan agenten, bedreigingen, ongewapende weerspannigheid en smaad.