Pirelli schrapt voor het eerst sinds 1983 zijn beroemde kalender
Actrice Emma Watson poseerde voor de editie van 2020. Foto: Pirelli

De Italiaanse autobandenfabrikant laat zijn bekende kalender in 2021 niet verschijnen door de coronacrisis. Het bedrijf schenkt in de plaats 100.000 euro aan het onderzoek naar het virus.

De Pirelli-kalender, bijgenaamd The Cal, zal in 2021 niet verschijnen. In plaats van de productie voor de nieuwste editie op te starten, besloot het bedrijf een deel van dat budget te schenken aan het onderzoek naar het coronavirus. Milaan, de thuisstad van Pirelli, is ongemeen hard getroffen door de coronacrisis.

Als je in acht neemt dat het vorig jaar zes maanden duurde om de kalender te fotograferen en te produceren, dan leek het deze keer sowieso al een haast onhaalbare kaart om alles op tijd af te krijgen. Toch is het niet de eerste keer in de geschiedenis van de kalender dat er geen editie komt.

Pirelli brengt al sinds 1964 zijn felbegeerde kalender uit. ‘De productiewerd eerder al stopgezet, een keer in 1967 en ook tussen 1975 en 1983’, zegt ceo Marco Tronchetti Provera in een mededeling. ‘De ongekende noodsituatie veroorzaakt door covid-19 heeft ons gedwongen dit opnieuw te doen. We zullen het project weer oppikken als de tijd daarvoor rijp is en samen met de mensen die er nu al aan meewerkten.’