Ga op virtuele wandeling in een nationaal park
Themabeeld Grand Canyon. Foto: AP

Nu iedereen verplicht thuis moet blijven, probeert Google Earth soelaas te bieden door virtuele wandelingen aan te bieden in de mooiste nationale parken van de Verenigde Staten. Ook dichterbij huis maakt het virtuele bezoeken mogelijk.

Er is voor elk wat wils. De bekendste Amerikaanse nationale parken, zoals Grand Canyon, Yosemite, Yellowstone en Arches National Park kunt u virtueel bezichtigen. Ook minder bekende natuurgebieden, zoals Wind Cave National Park, Cuyahoga Valley National Park en Channel Islands National Park zijn beschikbaar. Liefhebbers van de woestijn kunnen Death Valley verkennen. Wie meer van de oceaan houdt, kan terecht op Virgin Islands National Park.

Dat kan allemaal via Google Earth. Je kiest jouw park en dwaalt virtueel rond. Google gebruikt hiervoor satellietbeelden van Google Maps.

Musea

Nu een fysiek bezoek aan museum M moet wachten, stelde het museum zijn aanbod online ter beschikking. Via de website kan je een reeks afgelopen expo’s bekijken in de vorm van online 360°-tours. Bezoekers kunnen daarbij virtueel door de zalen wandelen en op highlights klikken om informatie op te halen.

Museum M is niet het enige museum dat virtueel in de kaarten laat kijken. Onder andere het British Museum in Londen, Guggenheim in New York, Musée d’Orsay in Parijs, Pergamon Museum in Berlijn en het Rijksmuseum in Amsterdam doen dat ook.