Ook prins Charles heeft positief getest
Foto: afp
Na prins Albert van Monaco heeft het nieuwe coronavirus ook de Britse kroonprins Charles te pakken. De 71-jarige prins vertoont milde symptomen, maar stelt het voorts goed.

Prins Charles werd getest nadat bleek dat een van zijn medewerkers besmet was. De Britse troonsopvolger en zijn echtgenote Camilla hadden zich eerder al uit voorzorg geïsoleerd in het Schotse Balmoral Castle. Camilla is overigens niet besmet.

Met zijn 71 jaar wordt Charles tot de risicogroep gerekend, maar hij zou voorlopig enkel milde symptomen vertonen, en stelt het voorts goed, meldt het Britse koningshuis. 'Het is niet mogelijk om te bepalen wie de prins besmet heeft, aangezien hij de voorbije weken een hoog aantal optredens en activiteiten heeft afgewerkt', klinkt het nog.

Buckingham Palace liet ook weten dat koning Elizabeth in goede gezondheid verkeert, hoewel ze haar oudste zoon onlangs nog zag. De Queen verblijft in Windsor Castle met haar echtgenoot prins Philip en heeft vooralsnog geen klachten die kunnen wijzen op een mogelijke besmetting met het sars-CoV-2-virus

De 93-jarige koningin zag prins Charles voor het laatst op 12 maart, meldt persbureau Reuters. Dat was het vroegst mogelijke moment waarop Charles zelf besmet kon raken met het virus.