Hogescholen kiezen voor ‘contactluw onderwijs’ vanaf 18 mei
Niet alle lessen kunnen online doorgaan, zoals practica Foto: VUM

De dertien Vlaamse hogescholen voorzien vanaf 18 mei de mogelijkheid tot ‘contactluw onderwijs’, maar dat enkel voor de ‘hoogstnoodzakelijke opleidingsactiviteiten’. Tot dan wordt de huidige vorm, afstandsonderwijs, voortgezet.

Bij die lessen zullen de strikte voorwaarden zoals social distancing gelden. Belangrijk, de hogescholen voegen er ook aan toe dat het contactluw onderwijs onder voorbehoud is van ‘andersluidende instructies vanwege de overheid’. Dat meldt de Vlaamse Hogescholenraad (Vlhora).

Eerder beslisten de Vlaamse universiteiten om de rest van het academiejaar enkel nog digitaal les te geven, met afstandsonderwijs. Maar de hogescholen wijzen erop dat ze bijvoorbeeld vaak praktijklessen hebben.

‘Omdat echter voor een aantal werkvormen zoals practica, werkplekleren en stages, maar ook voor een aantal opleidingen zoals kunstopleidingen, zorgopleidingen en lerarenopleidingen er digitaal geen volledige oplossing kan geboden worden, organiseren de Vlaamse hogescholen zich om vanaf 18 mei over te stappen naar contactluw onderwijs, maar enkel voor hoogstnoodzakelijke opleidingsactiviteiten’, klinkt het in een mededeling.
Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in